De Pionier toetert in Mona-reclamespot | Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

De Pionier toetert in Mona-reclamespot

Gouda’s Harmonie De Pionier speelt mee in de nieuwste reclame voor Mona Toetje. De muzikanten waren hiervoor gevraagd nadat ze voorop liepen tijdens de landelijke Sinterklaas-intocht.

FrieslandCampina behoorde tot de 2,3 miljoen tv-kijkers van de intocht. De grootste zuivelproducent van Nederland wilde op een leuke manier Speculaas Pudding van Mona promoten, in de aanloop naar Pakjesavond. Er werd een script bedacht voor een video. Daar paste De Pionier met Sinterklaas-muziek goed in, vond de producent.

Afgelopen zaterdag 29 november vonden de opnamen plaats op Den Haag Centraal Station. In de stationshal stond een rode piano opgesteld. Voorbijgangers werden geprikkeld om op die piano even een Sinterklaas-liedje te spelen.

Na de eerste pianoklanken kwam De Pionier als verrassing het station binnenlopen met harmoniemuziek van Sint. Vervolgens ontstond er een soort flashmob: andere voorbijgangers haakten aan en zongen mee. Ondertussen deelden jongedames van Mona pudding uit.

Daags na de opnamen was de video gemonteerd en op YouTube gelanceerd. De zuivelproducent verwacht dat deze via internet en sociale media breed wordt verspreid onder consumenten.