De Pionier showde diversiteit op voorjaarsconcert | Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

De Pionier showde diversiteit op voorjaarsconcert

Gouda’s Harmonie De Pionier gaf zaterdagavond 14 maart een voorjaarsconcert. In de aula van scholengemeenschap De Goudse Waarden brachten de diverse orkesten van de muziekvereniging een afwisselend programma voor jong en oud.

Het concert begon met een optreden van de allerkleinste leden: jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar op blokfluit. Voor hen was het optreden heel spannend, want het was hun allereerste sinds ze afgelopen september de eerste nootjes leerden blazen.

Daarna trad het Opleidingsorkest op. De muzikanten, voornamelijk jongeren, lieten onder andere filmmuziek horen van Superman, Mary Poppins en Titanic.

Vervolgens speelde het Regionaal Senioren Orkest. Dit orkest startte pas anderhalf jaar geleden en telt nu al bijna 40 leden uit Gouda en omstreken. De senioren brachten onder andere African Sound, My Way en Sweet Caroline ten gehore.

De Harmonie, met 65 leden het grootste orkest binnen De Pionier, speelde daarna de suite Madurodam, een ode aan Piazzolla, het klarinetconcert van Arti Shaw en een rockmedley.

Het concert werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle muzikanten. Zo’n 90 Pionier-leden voerden Rapunzel uit, een vierdelige compositie gebaseerd op het bekende sprookje van Grimm.