Nieuw bij De Pionier: Tamboers & Pijpers – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Nieuw bij De Pionier: Tamboers & Pijpers

Binnen Gouda’s Harmonie De Pionier is voorjaar 2015 een nieuw onderdeel ontstaan: Tamboers & Pijpers. De muzikanten, met louter trommels en piccolofluiten, maken hun debuut tijdens Bevrijdingsdag/Veteranendag.

Op dinsdagochtend 5 mei begeleiden de Tamboers & Pijpers het Bevrijdingsvuur, van het Verzetsmuseum naar de Markt. Dit doen de muzikanten (12 in totaal) samen met landsvlaggendragers en uiteraard veteranen. Tamboers en Pijpers vinden hun oorsprong bij de mariniers. Ze verzorgen muziek tijdens militair ceremonieel.

Na de officiële opening van Bevrijdingsdag/Veteranendag volgt op de Markt een concert van de Harmonie, met 65 leden het grootste orkest binnen De Pionier. Dit concert staat geheel in het teken van 70 jaar Bevrijding Gouda.

Het concertprogramma is gevarieerd en omvat onder andere Soldaat van Oranje, Overture to Candide en Glenn Miller Medley. Ook voert De Pionier nummers met een zangeres uit, waaronder Vera Lynn Forever en It’s oh so quiet.

Op YouTube staat een repetitie-opnamen van de Tamboers en Pijpers: