De Pionier begeleidde Bevrijdingsvuur met Tamboers en Pijpers | Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

De Pionier begeleidde Bevrijdingsvuur met Tamboers en Pijpers

Op dinsdagochtend 5 mei begeleidden de Tamboers en Pijpers van Gouda’s Harmonie De Pionier het Bevrijdingsvuur, van het Verzetsmuseum naar de Markt.

Dit deden de muzikanten, met louter trommels en piccolofluiten (12 in totaal), samen met landsvlaggendragers en uiteraard veteranen.

Het was het debuut van de Tamboers en Pijpers. Deze zijn in maart als nieuw onderdeel binnen De Pionier ontstaan. Tamboers en Pijpers vinden hun oorsprong bij de mariniers. Ze verzorgen muziek tijdens militair ceremonieel.

Na de officiële opening van Bevrijdingsdag/Veteranendag volgde op de Markt een concert van de Harmonie, met 65 leden het grootste orkest binnen De Pionier. Dit concert stond geheel in het teken van 70 jaar Bevrijding Gouda.

Het concertprogramma was gevarieerd en omvatte onder andere Soldaat van Oranje, Overture to Candide en Glenn Miller Medley. Ook voerde De Pionier nummers met zangeres Saskia Eigenhuis uit, waaronder Vera Lynn Forever en It’s oh so quiet.

Op YouTube staat een repetitie-opnamen van de Tamboers en Pijpers: