De Pionier verhuisd naar Sluiseiland | Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

De Pionier verhuisd naar Sluiseiland

Gouda’s Harmonie De Pionier is in het weekend van 11 en 12 juni verhuisd naar een nieuwe locatie: aan het Ankerpad op Sluiseiland.

De locatie is naast Speeltuinvereniging De Korte Akkeren, vorig jaar nog uitgeroepen tot de leukste speeltuin van de regio. De Pionier is nu gehuisvest in twee gebouwen die de speeltuinvereniging tot eind vorig jaar huurde.

Met de verhuizing is een eind gekomen aan ruim 50 jaar muziek maken aan de Groeneweg, in een vroegere turnzaal die bij het Weeshuiscomplex in de binnenstad hoort. De verhuizing was noodzakelijk omdat de gemeente Gouda dit complex gaat verkopen ten behoeve van horeca. Bekijk hier de laatste foto’s van ‘ons’ gebouw.

HP2A6453

De Pionier was bovendien uit zijn jasje gegroeid in het gebouw. Bij de repetities van de Harmonie, het grootste orkest van de vereniging, zaten 65 muzikanten welhaast op elkaar gepropt met de instrumentenkoffers tussen hun benen.

Na overleg met de gemeente is De Pionier uitgekomen op Sluiseiland. De muziekvereniging kan hier vooruit in de toekomst. Verwachting is dat dit voor zowel De Pionier als de Speeltuinvereniging winst oplevert. Gezamenlijk zijn mogelijk activiteiten voor kinderen te organiseren. Aan de overkant van de Gouwe verrijst bovendien nieuwbouwwijk Westergouwe, bedoeld voor onder andere jonge gezinnen.

Klik hier voor meer foto’s van de verhuizing.