Nieuw clubgebouw De Pionier feestelijk geopend | Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Nieuw clubgebouw De Pionier feestelijk geopend

Zaterdag 17 september is het nieuwe onderkomen van Gouda’s Harmonie De Pionier op Sluiseiland officieel geopend. Dat gebeurde met veel zon, gasten, gezelligheid en uiteraard blaasmuziek.

Tegen de 150 genodigden – waaronder familieleden, sponsoren, organisatoren van evenementen, vertegenwoordigers van gemeente Gouda en delegaties van collega-muziekverenigingen uit de regio – werden zaterdagmiddag op Sluiseiland verwelkomd door bestuur en leden van De Pionier.

Buiten speelde een ensemble rustige blaasmuziek, totdat deze plots ludiek werd verstoord door een minikorps dat marcherend vanachter het gebouw, uit speeltuin De Korte Akkeren, tevoorschijn kwam onder de klanken van de ’Pionier-lijfmars’ ’On the sunny side of the street’.

Daarop liet voorzitter Arno Engels verschillende Pionier-leden een stukje bijdragen aan een levensgrote puzzel van het verenigingslogo: van het jongste lid Deborah van Ginkel (10 jaar, saxofoniste) tot de twee ereleden van De Pionier, Aart Hoogerdijk (tamboer/slagwerker) en Henk de Jong (trombonist). Zij maakten de puzzel compleet met een grote muzieksleutel voor de toegang tot het gebouw.

Daarna zwaaiden de deuren open voor het publiek, met grote trossen kleurige ballonnen en marsmuziek. Binnen stonden welkomstdrankjes klaar, er waren diverse spelletjes voor jong en oud. Bezoekers konden herinneringen ophalen bij historische foto’s aan de muur, oorkondes en trofeeën die De Pionier in de rijke historie (sinds 1908) behaalde.

Aan het eind van de middag sprak burgemeester Milo Schoenmaker, tevens beschermheer van De Pionier, nog mooie woorden over de muziekvereniging en wenste deze op Sluiseiland alle goeds voor de toekomst toe.

Als verrassing sprak de burgemeester bovendien de oudste jubilarissen van dit jaar elk nog kort toe: Henk de Jong en Henk Danens (allebei trombonist en 60 jaar lid), Henny van der Hee en Nico van der Spree (allebei saxofonist en 50 jaar lid). Ronald Otto (trompettist, ook 50 jaar lid) lag helaas ziek thuis, maar zijn echtgenote was wel aanwezig om toegesproken te worden door de burgemeester.

’s Avonds vierde De Pionier feest in het nieuwe onderkomen, met livemuziek van coverband No Shoes.

De vereniging kijkt terug op een geslaagde en feestelijke opening! Na ruim 50 jaar in de Goudse binnenstad repeteert De Pionier voortaan op het Sluiseiland.