Muziekverenigingen voldoen aan behoefte – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Muziekverenigingen voldoen aan behoefte

Veel mensen, jong en oud, zien het lidmaatschap van een muziekvereniging als een perfecte vrijetijdsbesteding. Het voldoet aan behoefte om zinvol bezig te zijn en sociale contacten te onderhouden en op te bouwen. Uit onderzoek bleek dat gezelligheid op één staat van de top tien trefwoorden: wat vind je in je vereniging.

Nog enkelen zijn: plezier, verbinding, uitdaging, saamhorigheid. Daarbij vindt men het belangrijk dat alle leeftijden samenkomen. Oud en jong leren van elkaar. Bovendien heeft muziek maken een positief effect op de geestelijke en fysieke gezondheid. Men blijft de muzikale hobby en vereniging in vergelijk met andere verenigingen lang trouw. Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ is zo’n vereniging waar heel jong en oud elkaar ontmoeten. Een samensmelting waar lidmaatschappen van meer dan 60 jaar geen uitzondering zijn.

De allerjongsten krijgen een gedegen opleiding van gediplomeerde docenten en spelen direct mee in een orkestje. De gevorderden en gesettelde muzikanten zorgen zo nodig voor begeleiding. Het grote Harmonie orkest onderhoud de bekende Pionier-sound onder leiding van gerenommeerde dirigenten. De Pionier gaat met zijn tijd mee. Trekt bekende artiesten aan bij de concerten en speelt in op de hitlijsten. Toch is de Pionier altijd op zoek naar muzikanten. Er is altijd behoefte aan koperblazers, klarinettisten, slagwerk enz. Kom eens kijken bij een repetitie.

De Pionier kan voldoen aan het uitoefenen van je muzikale hobby, meer info: pionier-gouda.nl