Hoerááá, we beginnen weer! – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Hoerááá, we beginnen weer!

Oh, we hebben er zo’n zin in! Het harmonieorkest trapt het spits af: op vrijdagavond 28 mei verzamelen 30 muzikanten en onze enthousiaste dirigent zich in ons clubgebouw. Op maandagochtend gevolgd door de leden van ons Regionaal Senioren Orkest (RSO). Voor het eerst in máánden. Toeters klaar, muziek op volgorde, lessenaars gereed om uitgevouwen te worden. En, heel belangrijk in deze tijd: de handdoeken, die de condens uit onze toeters direct moeten absorberen. Na afloop moeten die weer mee naar huis en wassen die handel.

Ons RSO en ons harmonieorkest zijn veel groter dan 30 personen, dus zijn onze coördinatoren al dagen bezig met het samenstellen van de twee groepen. Dat is een lastige klus, maar zij beheersen die als geen ander, dat is vorig jaar wel gebleken. Misschien is het maar goed dat we maar een halve repetitie mogen komen, want onze embouchure zal te wensen overlaten. Hoewel, sommigen mogen wellicht een hele repetitie, als de groepsgrootte het toelaat. De mazzelaars.

Wat doet het er toe? We mogen weer, we kunnen weer, we gaan weer: óp naar de rest van 2021, gevuld met onze vrolijke noten. Kijk volgende week op onze site voor het laatste nieuws en de foto’s van ons nieuwe begin.