Workshop Muziek Maak Je Samen, groot succes! – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Workshop Muziek Maak Je Samen, groot succes!

Samen muziek maken is leuk, leerzaam en ontspannend en daarom organiseerde De Pionier op 26 juni een Workshop voor starters, vooraf in de media en via flyers kenbaar gemaakt. Jong en oud kon hier aan deelnemen. 

Wat een geweldige dag, zo veel deelnemers! ’s Ochtends hebben onze eigen (jeugd)leden al veel geleerd door een opwarmings-, ademhalings- en fraseringsworkshop o.l.v. Pelle van Esch. Ondertussen legden onze vrijwilligers en docenten instrumenten klaar om vanaf 12 uur de kinderen te begroeten die zich hadden ingeschreven voor de workshop. Die begon om 12.30 uur o.l.v. Marko van Esch (blazers & allen) en Ronin van der Werke (slagwerk).

De deelnemertjes aan de workshop leerden hoe ze geluid uit hun instrument moesten krijgen en daarbij ritme te houden. Alle onderdelen hebben samen de Boomwhackerbeat ingestudeerd. De leden van ons opleidingsorkest en van onze cursus MMJS muziekbeleving deden deze dag aan teambuilding d.m.v. muziektheoriespellen (grote muziekrace & escaperoom) en o.a. KUB. Op die manier leerden de leden en nieuwe leden elkaar kennen. Om 14 uur volgde de gezamenlijke repetitie, waarbij het programma voor de afsluiting gerepeteerd werdo.l.v. Dick Verhoef.

De afsluiting van deze leerzame, leuke en gezellige dag begon om half 4. Iedereen, ook allerkleinsten die net een paar noten hadden leren blazen, deden mee. Als verrassing voor de leerlingen kwam het harmonieorkest ook spelen. Prachtig te zien hoe de deelnemers(tjes) er van genoten. 

Het programma bestond o.a. uit ‘Muppetshow’ en een stukje uit ‘ De Dansende Aap’. Het harmonieorkest speelde zelf ook vier stukken en gezamenlijk is geëindigd met de ‘Boomwhackerbeat’ die als toegift voor de 2e keer gespeeld werd. 

De deelnemers van de workshop MMJS voor starters kregen allemaal een certificaat uitgereikt. Daarna hebben alle leerlingen samen gegeten en was er de mogelijkheid om vragen te beantwoorden. 

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag met enthousiaste leden! 

Volgend jaar op 25 juni 2022 doen we deze dag over, tot volgend jaar!

Meer informatie? Kijk op:
www.muziekmaakjesamen.nl
muziekmaakjesamen@gmail.com