Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ presenteert: VRIJ! Unmuted – 1 & 2 april – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ presenteert: VRIJ! Unmuted – 1 & 2 april

In april 2020 stonden we in de startblokken om het concert VRIJ! te presenteren in de Goudse Schouwburg. Vanwege corona ging dat helaas niet door.

Dit voorjaar kan het gelukkig weer!

Als alternatief voor de schouwburg, die voorlopig geen plek heeft voor ons, kunnen we op 1 en 2 april 2022 terecht in de Theaterbakkerheij. Om een knipoog te maken naar de bevrijding van corona hebben we de titel veranderd in VRIJ! UNMUTED. Niks ‘mute’ in Zoom of Teams, we laten weer live van ons horen!!

De kaartkopers van het concert van 2020 hebben we allereerst de gelegenheid gegeven om hun toegangskaarten te verzilveren op één van deze 2 data, maar er zijn nog kaarten.

We geven u daarom graag een inkijkje in het programma dat we gaan presenteren en hopen hiermee uw nieuwsgierigheid te wekken voor een aangename avond in dit sfeervolle theater.

Het oorspronkelijke plan om jongeren een podium te bieden heeft nog meer urgentie gekregen omdat jonge artiesten en andere creatievelingen nauwelijks vlieguren hebben kunnen maken om hun talenten te ontwikkelen. Het programma zit dus vol jonge kunstenaars uit Gouda en omgeving.

Zangeres Sofie, aanstormend multi-talent, krijgt daarom een prominentere plek in het programma. David Knegjens, net klaar met de academie voor theaterperformance, gaat de presentatie doen, en natuurlijk levert Femke Kerkhoven haar poëtische bijdragen. David treedt ook op, als zanger, met zijn compaan Dennis Jehee in een mime-act. Naast zang hebben we ook een muzikale bijdrage van Bart Nijman, een jonge, professionele gitarist.

Luchtacrobaten Madeline Geenen en Bibi van Meurs nemen ons mee naar hoger sferen, en leerlingen van Suzan Schuttelaar van de Garenspinnerij hebben de mooie visuals verzorgd bij de muziek. In het programma hebben alle nummers een connectie met het thema vrijheid. Ook mogen wij het Gouda750-seizoen aftrappen met de speciaal voor ons orkest bewerkte uitvoering van het feestlied ‘Gouda Gaat Nooit Voorbij!’.

Kortom, aan afwisseling geen gebrek. Als publiek krijgt u echt iets meer te zien dan de rug van de dirigent!

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij de vrijheid symbolisch doorgeven aan de volgende generatie? Bestel snel uw kaarten voor 1 of 2 april a.s. via kaartverkoop@pionier-gouda.nl

Een kaartje kost €19,50 en is inclusief 2 drankjes.

Zaal open: 19:30 uur
Aanvang concert: 20:00 uur