Gouda's Harmonie 'De Pionier'

Regionaal Senioren OrkestHet Regionaal Senioren Orkest (RSO) bestaat uit de oudste leden van De Pionier, maar het is het jongste orkest binnen de muziekvereniging dat zittend optredens verzorgt.

Het RSO is in september 2013 gestart met 15 muzikanten. Inmiddels is het al uitgegroeid tot een volwaardig orkest van ruim 50 leden, waarvan zeker eenderde van buiten Gouda komt.

Het RSO verzorgt koffie- en theeconcerten in verzorgings- en verpleegcentra in de regio Gouda. De bewoners vinden het heerlijk om melodieën van vroeger te horen en mee te kunnen zingen. Daarnaast geeft het RSO ook optredens voor bedrijven en particulieren.

Er spelen alleen gevorderde muzikanten in het RSO vanaf ongeveer 55 jaar die niet meer- of heel beperkt aan het arbeidsproces deelnemen. Het orkest verzorgt gemiddeld één keer per maand een concert.

Gezien de doelgroep zit er veel ’goud van oud’ in het repertoire, maar ook mooie klassieke stukken, populaire meezingers en schitterende (concert)marsen.

Het RSO repeteert elke maandagmorgen van 10.00 tot 12.15 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie: coördinatoren Martha de Jager en Henk Sijl.

Dirigent

Marko van Esch.