Tientallen leerlingen gestart met muziekles – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Tientallen leerlingen gestart met muziekles

Medio januari zijn liefst 51 kinderen (met name uit groep 5 en 6) gestart met lessen binnen het project ‘Muziek maak je samen!’, een samenwerking van Gouda’s Harmonie De Pionier, Stedelijke Harmonie Caecilia, Cultuurhuis Garenspinnerij en Brede School Gouda.
De leerlingen komen voort uit workshops die afgelopen jaar op 10 verschillende Goudse scholen zijn gehouden, om kinderen enthousiast te maken voor het muziek maken (in een orkest). Dat is niet alleen leuk, maar ook wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor de ontwikkeling van kinderen.

Muziek Maak Je Samen 2017-2018 is een samenwerking tussen de Brede School Gouda, Stedelijke Harmonie Caecilia, Gouda’s Harmonie de Pionier en Cultuurhuis Garenspinnerij. Het project wordt ondersteund door GoudApot, stichting Jac Bezemer en Rabofonds Gouwestreek. Met gesponsorde bedragen zijn onder andere nieuwe instrumenten aangeschaft.

GoudApotStempelLogo MMJS profiel