Pionier en Caecilia blazen nieuw cultuurhuis in – Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’

Pionier en Caecilia blazen nieuw cultuurhuis in

Zaterdag 27 oktober gaan muzikanten van Gouda’s Harmonie De Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia gezamenlijk onder 220V het nieuwe cultuurhuis naast GOUDasfalt, Theaterbakkerheij, inblazen!

Beide muziekverenigingen mogen als allereerste van Gouda gebruikmaken van het nieuwe cultuurhuis. Onder leiding van dirigent Patrick de Heus zullen de muzikanten van 19.30 tot 21.00 uur een concert geven bestaand uit muziekwerken van De Pionier en Caecilia.

Het belooft een knetterend muzikaal feest, want beide verenigingen vieren dit jaar ook nog eens hun 110-jarig bestaan. Omdat de rijke historie van zowel De Pionier als Caecilia leert dat er toch altijd weleens wat gezonde spanning is tussen beide verenigingen, wordt het gezamenlijke concert gebracht onder de ludieke noemer 2×110 jaar = 220V!

Iedereen is van harte welkom om deze primeur in Theaterbakkerheij mee te maken, dus kom, geniet en maak als eerste kennis met dit nieuwe cultuurhuis: gevestigd aan de Gouderaksedijk 24B, Gouda. Toegang is gratis.

De laatste jaren maken De Pionier en Caecilia vaker samen muziek. Zo zijn muzikanten in mei 2016 gezamenlijk op concertreis geweest naar de Goudse zusterstad Kongsberg, om mee te marcheren in een grote parade tijdens de Noorse feestdag en samen te concerteren met Kongsberg Byorkester.

De Pionier en Caecilia hebben ook samen, met Cultuurhuis Garenspinnerij, de beginnerscursus ’Muziek maak je samen!’ opgezet voor met name schoolkinderen. Deze samenwerking heeft al diverse leerlingen opgeleverd en gaat nu voor het tweede seizoen van start.

Poster: Marco Slagboom (Caecilia)

Tekst: Arno Engels (De Pionier)